Behandelingen

Brug

Een brug kan een ontbrekende tand of kies vervangen. De brug ‘overbrugt’ dus de lege ruimte waar de tand of kies ontbreekt. 

Kronen

Een kroon is een kunsttand- of kies die over je eigen tand of kies wordt gezet. Een kroon kan van verschillende materialen worden gemaakt. 

(Onzichtbare) beugel

Staan je tanden scheef, te ver naar voren of naar achter? Een beugel kan er dan voor zorgen dat je tanden weer recht komen te staan.

Implantaat

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. Meestal lijken ze op een soort schroef en zijn gemaakt van titanium.

Bleken

Overweeg je een bleekbehadeling? Bespreek de wensen en mogelijkheden met onze tandarts voor een op maat gemaakte bleekbehandeling.

Vulling

Als er tandbederf in een tand of kies zit of als je kies afbreekt, dan kan je tandarts dit restaureren met een vulling. 

Controle

Teminste 1x per jaar onderzoekt de tandarts meer dan alleen je tanden en kiezen. Ook bij een kunstgebit is dit belangrijk.

Extractie

Als een tand of kies erg beschadigd is, erg scheef zit of geen houvast meer heeft in het kaakbot, kan het nodig zijn om deze te trekken.

Röntgen

In sommige gevallen kan de tandarts de conditie van het gebit niet met het blote oog zien. Daarom maakt hij gebruikt van röntgenfoto’s. 

Facings

Een facing is een schildje van porselein of composiet die op de tand wordt gemaakt. Zo wordt de vorm of kleur van de tand mooier. 

Wortelkanaal

Je tand of kies kan ontstoken raken door tandbederf, een lekkende vulling of door bijvoorbeeld een val. We zien dit op een rontgenfoto.

Sealen

Om gaatjes in blijvende kiezen te voorkomen kunnen de groefjes en putjes opgevuld worden met een fissuurlak. Dit noem je sealen. 

Contact
Snel menu
Openingstijden

Website door Irmedia