Het geheim van een stralende glimlach

Ontdek nu Novena’s onzichtbare beugels en creer een stralende glimlach binnen 6 tot 12 maanden!

Een stralende glimlach met de alginers van Novena! Ontdek het nu

Novena aligners

Ontdek onze onzichtbare beugels en creeër jouw mooiste glimlach. Doe de smile check of een beugel behandeling geschikt is voor jou.

Behandelaar

Vindt een Novena behandelaar bij jou in de buurt. Zo heb je altijd een vast aanspreek punt voor jouw behandeling.

Voor iedereen

De onzichtbare beugels van Novena zijn geschikt voor jongeren en volwassenen. Ontdek nu de mogelijkheden!

NOVENA

Creeër jouw mooiste glimlach

Een onzichtbare beugel van Novena is een orthodontische behandeling waarbij doorzichtige aligners (plastic hoesjes) worden gebruikt om tanden recht te zetten en te corrigeren. Deze aligners zijn gemaakt van een speciaal soort plastic dat comfortabel is om te dragen en vrijwel onzichtbaar is.

Een groot voordeel van onzichtbare beugels van Novena is dat de aligners uitneembaar zijn. Dit betekent dat je ze kunt uitdoen tijdens het eten, tandenpoetsen of andere activiteiten waarbij je ze niet wilt dragen. Hierdoor is het makkelijker om je gebit goed schoon te houden tijdens de behandeling.

Duur Novena behandeling

De duur van een  beugelbehandeling van Novena varieert van persoon tot persoon en hangt af van de ernst van de gebitsproblemen en de individuele behandelplannen.

Over het algemeen varieert de behandelduur tussen de 6 en 24 maanden

Kosten Novena beugel

De kosten van een behandeling worden bepaald op basis van jouw wensen en behoefte. 

de kosten van de behandeling en de betalingsmogelijkheden te bespreken en een behandelplan op maat te maken dat past bij jouw individuele behoeften en doelen. Neem contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden. 

Unieke controle op afstand

Met onze unieke controle op afstand wordt de voortgang van de behandeling gecontroleerd zonder dat de patiënt fysiek naar de orthodontist hoeft te gaan.

Bij een controle op afstand maakt de patiënt gebruik van een speciale app of software om foto’s van de mond te maken. Deze foto’s worden vervolgens naar de orthodontist gestuurd, die ze beoordeelt om te zien hoe de behandeling verloopt. De orthodontist kan dan aanpassingen maken aan het behandelplan en instructies geven aan de patiënt, allemaal op afstand.

Om de foto’s te maken, kan de patiënt een smartphone of tablet gebruiken met een speciale app die instructies geeft over hoe de foto’s moeten worden gemaakt.

Comfortabel en vrijwel onzichtbaar

Een groot voordeel van onzichtbare beugels van Novena is dat de aligners uitneembaar zijn. Dit betekent dat je ze kunt uitdoen tijdens het eten, tandenpoetsen of andere activiteiten waarbij je ze niet wilt dragen.

Hierdoor is het makkelijker om je gebit goed schoon te houden tijdens de behandeling.

Novena

Maak kennis met onze Novena artsen

In de Novena behandeling maakt je door Novena-opgeleide arts snelle en nauwkeurige digitale 3D-scans van je tanden en stellen wij samen jouw behandelplan op. 

Als je kiest voor Novena, dan kies je voor kwaliteit, deskundigheid en duurzaamheid. 

Wij werken volgens de nieuwste technieken en technologiën waardoor je snel resultaat ziet.

Onze Novena artsen werken door heel europa waardoor je altijd bij een behandelaar terecht kunt.

Kies jouw plan!

Voor iedere behandeling hebben wij een opmaat gemaakt plan. Neem contact met ons op als u wilt weten welk plan het beste bij jou past. 

$

99

Monthly Package

Started Package

$

129

NOVENA

Transparante aligners

$

189

Monthly Package

Vip Package

Deze mensen gingen jou voor!

Veel gestelde vragen

Een onzichtbare beugel van Novena is een orthodontische behandeling waarbij doorzichtige aligners (plastic hoesjes) worden gebruikt om tanden recht te zetten en te corrigeren. Deze aligners zijn gemaakt van een speciaal soort plastic dat comfortabel is om te dragen en vrijwel onzichtbaar is.

Het proces begint met een consultatie bij een tandarts of orthodontist die gespecialiseerd is in het gebruik van onzichtbare beugels van Novena. Tijdens deze afspraak wordt er een 3D-scan gemaakt van je tanden en kaken, waarna de tandarts een gepersonaliseerd behandelplan voor je zal maken.

Vervolgens worden er verschillende sets aligners gemaakt die je gedurende de behandeling zal dragen. Elke set is ontworpen om geleidelijk de stand van je tanden te veranderen, en na ongeveer twee weken moet je overgaan naar de volgende set. Het aantal aligners dat je nodig hebt, hangt af van de ernst van je gebitsproblemen.

Een groot voordeel van onzichtbare beugels van Novena is dat de aligners uitneembaar zijn. Dit betekent dat je ze kunt uitdoen tijdens het eten, tandenpoetsen of andere activiteiten waarbij je ze niet wilt dragen. Hierdoor is het makkelijker om je gebit goed schoon te houden tijdens de behandeling.

Over het algemeen is een onzichtbare beugel van Novena een comfortabele en effectieve manier om tanden recht te zetten zonder dat het zichtbaar is voor anderen. Het is wel belangrijk om te weten dat de behandeling wellicht niet geschikt is voor alle soorten gebitsproblemen en dat het belangrijk is om goed samen te werken met je tandarts of orthodontist om de beste resultaten te bereiken.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van onzichtbare beugels van Novena, waaronder:

  1. Onzichtbaarheid: De aligners zijn vrijwel onzichtbaar, wat betekent dat je je niet hoeft te schamen voor het dragen van een beugel en je je zelfverzekerder kunt voelen tijdens de behandeling.

  2. Comfort: De aligners zijn gemaakt van een speciaal soort plastic dat comfortabel is om te dragen en minder irriterend is voor de mond dan traditionele metalen beugels.

  3. Uitneembaarheid: De aligners zijn uitneembaar, waardoor je ze kunt uitdoen tijdens het eten, tandenpoetsen of andere activiteiten waarbij je ze niet wilt dragen. Dit maakt het makkelijker om je gebit goed schoon te houden en kan leiden tot een betere mondhygiëne.

  4. Geen beperkingen: Met onzichtbare beugels van Novena hoef je je dieet niet aan te passen of bepaalde voedingsmiddelen te vermijden zoals bij traditionele beugels vaak het geval is.

  5. Snellere resultaten: Sommige studies suggereren dat onzichtbare beugels van Novena snellere resultaten kunnen opleveren dan traditionele metalen beugels, hoewel de behandelduur afhankelijk is van de ernst van de gebitsproblemen.

  6. Minder afspraken: In vergelijking met traditionele beugels zijn er minder afspraken nodig bij de tandarts of orthodontist, omdat de aligners om de paar weken worden vervangen in plaats van dat ze elke maand worden bijgesteld.

Al met al biedt de onzichtbare beugel van Novena een comfortabele en effectieve oplossing voor het rechtzetten van tanden en het corrigeren van gebitsproblemen. Het is wel belangrijk om met een tandarts of orthodontist te overleggen of deze behandeling geschikt is voor jouw specifieke situatie en om samen te werken aan het behalen van de beste resultaten.

In principe kan bijna iedereen een onzichtbare beugel van Novena nemen, zolang de tanden en kaken voldoende volgroeid zijn. Over het algemeen worden onzichtbare beugels van Novena aanbevolen voor mensen met milde tot matige gebitsproblemen, zoals scheve tanden, overbeet, onderbeet, kruisbeet of open beet. In sommige gevallen kan een traditionele beugel een betere oplossing zijn, vooral bij ernstigere gebitsproblemen.

Het is belangrijk om op te merken dat elke persoon uniek is en dat de behandeling moet worden aangepast aan de individuele behoeften en doelen. Daarom is het belangrijk om een consultatie bij een tandarts of orthodontist te plannen om te bepalen of de onzichtbare beugel van Novena geschikt is voor jouw situatie.

Over het algemeen kunnen onzichtbare beugels van Novena worden gebruikt voor zowel tieners als volwassenen. Het is wel belangrijk om te weten dat de behandeling een hoge mate van toewijding vereist, omdat de aligners gedurende 20-22 uur per dag moeten worden gedragen om de beste resultaten te bereiken. Het is ook belangrijk om regelmatige afspraken te maken met de tandarts of orthodontist om de voortgang van de behandeling te volgen en eventuele aanpassingen te maken indien nodig.

De duur van een onzichtbare beugelbehandeling van Novena varieert van persoon tot persoon en hangt af van de ernst van de gebitsproblemen en de individuele behandelplannen. Over het algemeen varieert de behandelduur tussen de 6 en 24 maanden, afhankelijk van de complexiteit van de gebitsproblemen en de voortgang van de behandeling.

Tijdens de behandeling worden de onzichtbare aligners om de 1-2 weken vervangen om geleidelijk de tanden te verschuiven naar de gewenste positie. Het is belangrijk om de aligners gedurende 20-22 uur per dag te dragen om de beste resultaten te bereiken en de behandeling te versnellen. Het is ook belangrijk om regelmatig afspraken te maken met de tandarts of orthodontist om de voortgang van de behandeling te volgen en eventuele aanpassingen te maken indien nodig.

Na de behandeling kan het nodig zijn om een retainer te dragen om ervoor te zorgen dat de tanden op hun nieuwe positie blijven. De duur en het type van de retainer hangen af van de individuele situatie en de aanbevelingen van de tandarts of orthodontist.

Het is belangrijk om te onthouden dat de duur van de behandeling kan variëren afhankelijk van verschillende factoren en dat elke persoon uniek is. Het is daarom belangrijk om een consultatie te hebben met een tandarts of orthodontist om de beste behandelingsopties te bepalen en een behandelplan op maat te maken.

De kosten van een onzichtbare beugelbehandeling van Novena variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ernst van de gebitsproblemen, de duur van de behandeling en het type onzichtbare beugel dat wordt gebruikt. 

Het is belangrijk om te weten dat de kosten van een onzichtbare beugelbehandeling van Novena vaak hoger zijn dan die van traditionele metalen beugels, maar voor veel mensen is het de investering waard vanwege de voordelen van de onzichtbare beugel. Het kan ook mogelijk zijn om een deel van de kosten vergoed te krijgen door de zorgverzekering, afhankelijk van de polisvoorwaarden en de dekking.

Het is belangrijk om een consultatie te plannen met een tandarts of orthodontist om de kosten van de behandeling en de betalingsmogelijkheden te bespreken en een behandelplan op maat te maken dat past bij jouw individuele behoeften en doelen.

Een onzichtbare beugel, zoals de Invisalign-beugel, maakt gebruik van doorzichtige kunststof aligners om de tanden geleidelijk in de juiste positie te verplaatsen. Bij controle op afstand wordt de voortgang van de behandeling gecontroleerd zonder dat de patiënt fysiek naar de orthodontist hoeft te gaan.

Bij een controle op afstand maakt de patiënt gebruik van een speciale app of software om foto’s van de mond te maken. Deze foto’s worden vervolgens naar de orthodontist gestuurd, die ze beoordeelt om te zien hoe de behandeling verloopt. De orthodontist kan dan aanpassingen maken aan het behandelplan en instructies geven aan de patiënt, allemaal op afstand.

Om de foto’s te maken, kan de patiënt een smartphone of tablet gebruiken met een speciale app die instructies geeft over hoe de foto’s moeten worden gemaakt. De app kan bijvoorbeeld aangeven welke hoeken en posities nodig zijn om de tanden goed te kunnen zien.

Het voordeel van een controle op afstand is dat de patiënt niet fysiek naar de orthodontist hoeft te gaan, waardoor het gemakkelijker wordt om de behandeling voort te zetten, zelfs als de patiënt op afstand woont of reist. Bovendien kan het proces minder tijdrovend zijn dan traditionele orthodontische behandelingen, waarbij patiënten regelmatig naar de orthodontist moeten gaan voor controle en aanpassing van de beugel.

Consult aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op. 

Neem contact op

Heeft u vragen over uw behandeling? Neem contact met ons op.